Det va en gång en ung tjej som hette Annica, hon va som alla andra fast ändå så annorlunda...

Min Viktresa..

Mitt matmissbruk började i unga år. Jag sökte tröst och trygghet i dålig mat, godis, chips, läsk och socker i alla former. Jag har under ca 25 år bantat mig tjock. Ja just det, BANTAT mig tjock. Den ena dieten avlöste den andra men alltid med ett hopp om att NU ska jag bli smal. Ibland lyckades jag att hålla det ett tag för att sen gå upp det igen och mer därtill.

Bilden till höger är tagen på en väns möhippa år 2010, det finns knappt några bilder på mig när jag vägde som mest, 108 kilo år 2009. När jag såg denna siffra på vågen så kunde jag ej fatta HUR jag hamnade här?! Jag som levde nyttigt, trodde jag.. Jag åt ju bara lite fel ibland..

Men det krävdes mycket tålamod och beslutsamhet för att starta min resa neråt på vågen. Under två års tid gick jag ner lite men det va först när jag introducerades för LCHF 2011 som jag märkte en tydlig skillnad i mitt välmående och att jag lyckades gå ner i vikt OCH behålla vikten.

2013 gick jag mfGruppens utbildning till Kostrådgivare LCHF/Paleo och då förstod jag varför alla dieter INTE fungerat tidigare och varför LCHF verkligen fungerar! ÄNTLIGEN! Jag förstår att kroppen behöver det bränsle som är gjort för oss människor, LCHF är ett nytt ord för oss men det sammanfattar vårt ursprungliga behov av föda för att må bra och överleva. Utan tillsatser och kemikalier.

Jag har gått ner drygt 30 kilo och har en bit kvar innan jag är nöjd men jag väger mig sällan längre utan ser mer på min framgång på hur klädstorleken minskar och på mitt välmående..

Min Andliga resa...

Så länge jag kan minnas har jag trott på någonting mer än det vi ser runtomkring oss.

Upplevt saker, känt av saker som inte kan förklaras och haft en förståelse för sånt som setts som omöjligt för andra. Förmågan att se saker från en annans perspektiv. Under min utveckling har detta såklart kommit och gått så att jag kunde skaffa mig egna erfarenheter, bra och dåliga.

Det va först när jag va ganska långt ner i mitt mående som jag träffade nya vänner som va intresserade för det andliga. Min nyfikenhet växte och jag började med att gå på seans sen en privatsittning hos ett medium och allt hon sa om mig stämde! Intresset blev större och jag började på meditationskurs, sen en healingkurs. Jag utvecklades och växte som person, jag började öppna upp för något "nytt".

Jag gick flera kurser i Medvetandeutveckling, Taktil/Healing, Munay Ki, Nustas, Quan Yin Healing och jag har studerat Esoterikens lära sedan 2008. Jag började läsa böcker, har aldrig haft nåt intresse för böcker innan, men en bok fångade särskilt hela min själ, "De gyldne sandaler". En esoterisk bok som skildrar tidigare liv, där kände jag mig hemma. Jag har aldrig varit i Egypten men har en stark dragning till pyramiderna, solguden och ankh-korset, livets tecken.

Jag har med hjälp av esoteriken fått en djup förståelse för mig själv, andra människor och att vi alla är unika. Vi väljer olika vägar utifrån erfarenhet och i det okända som ligger framför oss, där får vi lärdomen som blir till en ny erfarenhet.

Mitt mål är att hjälpa varje individ att skapa ett oberoende av andra så att de kan lita på sin egen intuition, sin egen själ, för där sitter svaren just DU behöver...